Een kleine 50 leden van Ondernemend Hoogeveen werden afgelopen woensdag gastvrij ontvangen bij Unigarant.

Directeur innovatie Marien Roos en duurzaamheidsmanager Mark Tuit namen ons na een warm welkom mee in het verhaal van 50 jaar Unigarant en de groei die het bedrijf, dat al sinds 1976 in Hoogeveen gevestigd is, heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Deze “dochter” van ANWB telt zo’n 650 medewerkers.

Onlangs heeft het pand van Unigarant een flinke verbouwing ondergaan en met dank aan Mark Tuit is er gekeken naar zo duurzaam mogelijk bouwen en ook gebruik maken van het pand. Zo is er gekozen voor lokale ondernemers als Hunebouw en Vepa, ook zijn er allerlei slimme maatregelen genomen in het pand. Zo wordt bijvoorbeeld het wc papier gemaakt van gebruikte koffiebekers.

Hierna werden de ondernemers rondgeleid door het pand. Daar konden wij zelf zien hoe ruim de werkplekken opgezet zijn, hoe “slim” de vergaderruimtes worden ingepland en waar er ingezet is op duurzaam gebruik van bijvoorbeeld meubilair.

Na deze rondleiding was er een borrel met lekkere hapjes en na het dankwoord van onze voorzitter kon ieder weer zijn weg gaan. Al met al een geslaagde bijeenkomst.