Blockchain voor ondernemers

Beste ondernemer,

Zoals u van ons gewend bent signaleren wij trends en ontwikkelingen waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Daarom organiseren wij als Drentse Parkmanagementorganisaties op 22 september 2020 om 16:00 uur een gratis webinar met als titel ‘Blockchain voor ondernemers‘ ; door veel instanties wordt blockchain gezien als een technologie die de wereld gaat veranderen.

Blockchain
Ondernemers gebruiken momenteel het internet voor data en informatie. Blockchaintechnologie gaat daar verandering in brengen. We gaan internet gebruiken voor het opslaan van waarde en het vergroten van vertrouwen, twee thema’s die momenteel gevoelig liggen in combinatie met internet. Bij het woord Blockchain denken de meeste ondernemers direct aan Bitcoin maar met Blockchain kan zoveel meer dan het verhandelen van een virtuele munt.

Grote bedrijven en instanties passen de unieke eigenschappen van Blockchain toe in hun eigen organisaties en niet zonder reden: processen kunnen sneller, makkelijker en met minder fouten worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale handel en containervervoer. Via een blockchaintoepassing kan dit veel sneller en efficiënter en kan iedereen alle informatie inzien. Denk ook aan het vastleggen op de blockchain van diploma’s, certificaten en vergunningen voor zowel mensen als onderdelen van machines. Hiermee wordt het eenvoudiger en sneller om de echtheid vast te stellen, wat weer zorgt voor meer vertrouwen.