Dutch TechZone op TIV in Hardenberg

Wil jij de toekomst van de slimme maakindustrie in Noord- en Oost Nederland beleven en bespreken? Bezoek dan de TIV op 17, 18 en 19 september 2019 tussen 13:00 en 21:00 uur in de Evenementenhal Hardenberg. Drie dagen lang presenteren vakprofessionals uit het technische bedrijfsleven zich en verbindt het TIV onderwijs, onderzoeksinstellingen en de overheid met de technische industrie. De gemeenten Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen zullen ook aanwezig zijn om deze samenwerking te presenteren.

Wat kunt u als ondernemer vinden?

Regiofunctie
De TIV is de verbinder tussen toeleveranciers en de makers uit Noord- en Oost-Nederland. Daarnaast is het dé ideale gelegenheid voor werkgevers en werknemers van de toekomst om elkaar te treffen. Noord- en Oost-Nederland is met haar diversiteit aan sectoren binnen de industrie een unieke regio. Het groot aantal bedrijven in de industrie biedt veel werkgelegenheid. Slim produceren wordt gecombineerd met excellent vakmanschap en een ijzeren arbeidsmoraal. Er is veel specialistische kennis en hoogwaardig onderwijs beschikbaar. Vanuit de overheid zijn veel initiatieven om de bedrijven toekomstbestendig te maken.

Trifactor: bedrijfsleven, onderwijs en overheid
Binnen de regio zijn op deze manier de ingrediënten aanwezig om op veel vlakken te meten met de wereldtop. Her en der ontstaan hubs om deze ingrediënten samen te brengen. Want alleen door samen te werken zal de regio haar positie daadwerkelijk kunnen verbeteren. Zowel met partners uit de keten om vandaag individueel de beste te zijn, alsook door een ecosysteem te bouwen waarin bedrijven, kennisinstellingen en de overheid nauw samenwerken. Zo blijven zij morgen, maar ook overmorgen en de dag erna de beste. Door krachten te bundelen stijgt de innovatiekracht en is Noord- en Oost-Nederland aantrekkelijk voor zowel investeerders als (toekomstige) werknemers.

Technische vraagstukken
De steeds verdergaande automatisering en digitalisering bieden enorme kansen. Toch blijft het ook vraagstukken opwerpen over het delen van informatie, welke technologieën nu echt werken en hoe we daarnaast ook maatschappelijke vraagstukken als het verminderen van gebruik van grondstoffen en energie gaan oplossen. Reden te meer om alle ingrediënten uit de regio onder één dak te presenteren. Reden te meer elkaar op te zoeken, elkaar oplossingen aan te dragen en jouw netwerk te versterken om klaar te zijn voor de toekomst die vandaag begint.

Graag ontmoeten wij elkaar op onze stand 658. Maak gebruik van de gratis toegangskaarten door hier te klikken. Voor meer informatie: www.tiv-hardenberg.nl