Ondernemend Hoogeveen was op 16 februari vroeg op pad. Vanaf kwart over zeven ’s ochtends waren we welkom voor een heerlijk ontbijt, verzorgd door de medewerkers van Stark.
Stark is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe.

Het vroege tijdstip was niet gebruikelijk voor bijeenkomsten maar aangezien we met ruim veertig leden aan tafel zaten is het zeker voor herhaling vatbaar.  Ondanks het vroege tijdstip was de sfeer meteen goed. Tijdens het goed verzorgde ontbijt was er volop de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en konden we kennismaken met zes nieuwe leden die aanwezig waren en voorgesteld werden.  

Hilde Wielink en collega’s verwelkomden ons hartelijk en gaven een presentatie over de werkzaamheden en mogelijkheden van de dienstverlening van Stark. Als modern ontwikkelbedrijf verbindt Stark talenten aan (personeels)vraagstukken in de regio. Zo worden kansen gecreëerd voor zowel de medewerker als (potentiële) opdrachtgever. Er zijn zo’n 880 medewerkers in dienst, waarvan er ongeveer 250 werkzaam zijn op de locatie gevestigd aan de Dieselstraat. Het overige deel is werkzaam in de groenvoorziening of bij bedrijven in de omgeving van Hoogeveen Diverse jobcoaches zorgen voor de begeleiding op de werkvloer.

Werknemer Eddie gaf kort een toelichting over wat hij geleerd had tijdens de training sociale vaardigheden. Eén van de vele activiteiten die worden georganiseerd voor de werknemers.

Tijdens de rondleiding konden we zien welke werkzaamheden en opdrachten verricht werden voor opdrachtgevers. Maar dat er naast deze activiteiten ook een groep medewerkers zomers als brugwachter werkzaam is of bijvoorbeeld tijdelijk assisteert bij Van der Wal zaden in het drukke voorseizoen geeft wel weer hoeveel variatie er is. En ook het nieuwe PostNL pakketcentrum heeft de samenwerking met Stark gevonden.

Na de bijeenkomst werden we met dezelfde persoonlijke aandacht uitgeleide gedaan.  Deze ontbijtsessie krijgt zeker het predicaat “Stark”.  En mocht ook in uw bedrijf samenwerkingsmogelijkheden zijn dan kan contact opgenomen worden met Hilde Wielink , h.wielink@wijzijnstark.nl tel. 06-53929426.