Groen licht voor fusie CHO en Zakenkring Hoogeveen

© André Weima

Groen licht voor fusie CHO en Zakenkring Hoogeveen
Ondernemend Hoogeveen is de naam van de nieuwe ondernemersvereniging die ontstaat uit de fusie van de Combinatie Hoogeveense Ondernemingen (CHO) en Zakenkring Hoogeveen. Maandagavond hebben de leden van beide verenigingen unaniem ingestemd met de voorgenomen fusie.
De CHO en Zakenkring hielden die avond onafhankelijk van elkaar een speciale ledenvergadering. De leden van beide verenigingen schaarden zich vierkant achter het fusievoorstel. Dit tot grote tevredenheid van Harjo Woltinge, voorzitter van de CHO, en Gert-Jan Mannak, voorzitter van de Zakenkring, die maandenlang bezig zijn geweest met het uitwerken van de plannen. ‘Het feit dat er niet één tegenstem was, geeft ons het gevoel dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. De reacties die wij na afloop hoorden waren onder meer: had dit veel eerder gedaan. De tijd was er nu echter rijp voor. Het is fijn dat iedereen de toegevoegde waarde van deze stap ziet.’
Zowel CHO als Zakenkring Hoogeveen komt op voor de belangen van de ondernemers in Hoogeveen. Al jaren vormen beide verenigingen samen met de Stichting Centrummanagement het Hoogeveens Ondernemers Collectief (HOC) en groeiden CHO en Zakenkring steeds dichter naar elkaar toe. Eén vereniging met dezelfde doelen werkt efficiënter en sneller.

Gezamenlijk getoost
De CHO vergaderde maandag in Het Klooster, de Zakenkring in Het Koetshuis. Kort voor half 9 werd duidelijk dat er definitief groen licht was voor Ondernemend Hoogeveen, waarna de leden van beide verenigingen elkaar troffen in De Schout, waar gezamenlijk werd getoost op de jongste ontwikkelingen.
Op 3 januari worden de statuten getekend bij de notaris, waarmee Ondernemend Hoogeveen formeel gezien een feit is. Op 10 januari wordt nogmaals symbolisch getekend tijdens de nieuwjaarsborrel van het HOC. Op 31 januari staat de eerste nieuwe ledenvergadering als Ondernemend Hoogeveen op de agenda. Mannak: ‘Het gaat nu allemaal pas echt beginnen.’ In januari wordt ook de nieuwe website gelanceerd en worden de verdere plannen bekendgemaakt.

Dit artikel verscheen voor het eerst op hoogeveenschecourant.nl