Innovatieve stage-app Hallo Stage is live

De innovatieve app Hallo Stage, dé moderne manier om een stage aan te bieden of te vinden, is live. Ondernemers, instellingen en bedrijven in het gebied Dutch TechZone (gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg) kunnen hun filmpjes met aanbiedingen voor stageplaatsen uploaden. Na de zomervakantie kunnen MBO- en HBO- studenten uit het gebied met behulp van deze app de filmpjes bekijken en zo gericht zoeken naar een geschikte stageplaats.

Hallo Stage is een app voor alle gangbare smartphones, ontwikkeld op initiatief van de ondernemersorganisatie VPB Emmen, met steun van de Dutch TechZone en de verschillende ondernemersverenigingen in dat gebied. De vraag om deze app kwam vooral uit het bedrijfsleven. Bedrijven gaven aan niet alleen een probleem te hebben met het werven van personeel, maar ook van stagiaires. Maar hoe kom je als bedrijf in contact met deze YouTube-generatie? Het idee voor het presenteren en solliciteren via een filmpje (videosolliciteren) was geboren. Het resultaat is een app waar zowel bedrijven als studenten middels een filmpje een profiel kunnen aanmaken en met elkaar tot een match kunnen komen. De Hallo Stage app is gebaseerd op drie vormen van social media: YouTube (het communiceren met bewegende beelden), Twitter (kort en bondig) en Tinder (matchmaking).

In de app en op de bijbehorende website Hallo Stage presenteren bedrijven zich via een filmpje: wie zijn we, welke stageplaatsen hebben we en naar wie zijn we op zoek? Studenten maken vervolgens een profiel aan en laten weten welke opleiding zij doen, welke richting en welk jaar. Studenten kunnen dan zoeken tussen de stageplaatsen. Geven de studenten een bedrijf een like, dan ziet het bedrijf dat. Geeft het bedrijf de student een like terug, dan is er een match en ontvangen ze elkaars contactgegevens en kan een echte kennismaking worden georganiseerd.

Voor meer informatie: VPB Emmen, Arda van Dam, e-mail a.vandam@vpb-emmen.nl of telefoon 0591 65 34 54.