24 Oktober is de IT-Hub feestelijk geopend. De Hub is gevestigd aan de Griendtsveenweg, nabij het station. En als je het gebouw zoekt? Het valt niet te missen. Het gebouw is fel blauw.

 

De IT Hub brengt business, kennis, innovatie, talent en technologie samen. Dit is de basis van de community. Daarin werken nogal wat stakeholders samen zoals de gemeente Hoogeveen, de provincie Drenthe, TVM verzekeringen, Unigarant, Fokker en natuurlijk opleidingsinstituten als het Alfa college, Drenthe college, NLH Stenden in Emmen, Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool in Groningen.

 

In deze community worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Vragen vanuit het bedrijfsleven en de overheid en het aanbod wat de IT-Hub te bieden heeft. Zo kun je met je IT vraagstukken bij de IT-Hub terecht en wordt er gekeken naar een mooie oplossing. Zo wordt IT-talent op de juiste manier ingezet en gekoppeld aan het juiste project. Een win-win situatie voor bedrijfsleven, partners en studenten. De IT-Hub is mede mogelijk gemaakt door drie leden van Ondernemend Hoogeveen,

 

Voor ondernemers kan de IT-Hub dus veel betekenen. Heb je dus een project op IT-gebied, dan kun je altijd terecht voor een goed advies en misschien wel oplossing. Daarom ondersteunt Ondernemend Hoogeveen de IT-Hub van harte en waren dus om die reden ook enkele bestuursleden van Ondernemend Hoogeveen aanwezig bij de officiële opening.

‘Wat we ook graag willen is de IT mensen van onze leden daar met elkaar verbinden en studenten daar aan toevoegen. Veel bedrijven hebben maar 1 of 2 IT’ers in dienst en die blijven in hun eigen bubbel. Door ze bij elkaar te brengen kunnen ze kennis delen en nieuwe technieken ontdekken. ‘aldus Harjo Woltinge, voorzitter van Ondernemend Hoogeveen.

Behalve de hartelijke gelukwensen en successen werd namens Ondernemend Hoogeveen een groen cadeau aangeboden.  Harjo Woltinge, Carlijn Molewater en Gert-Jan Kreeft gaven acte de préséance.