Wij zijn een christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland waar men terecht kan voor een mbo-opleiding, educatief traject of een bedrijfsopleiding.We leiden jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze partners in de verschillende regio’s. Dat zijn andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Op die manier kunnen we het meest betekenen voor onze studenten.

Hoogeveen
In Hoogeveen werken we vanuit twee locaties. Bij KARgo!, aan de Stroom 3, gaat het om opleidingen voor Auto- en Bedrijfsautotechniek en Transport en Logistiek. Aan de Voltastraat 33 kan men terecht voor opleidingen binnen Zorg en Welzijn, Techniek, ICT, Horeca, Brood en banket, Recreatie en Evenementen, Handel en Administratie en Dienstverlenende beroepen, zoals Haar- en schoonheidsverzorging en Uniformberoepen.

Leven lang ontwikkelen
Leren en jezelf ontwikkelen stopt niet na je schooltijd. Daarom volgen ook werkenden en (nog) niet-werkenden bij ons een cursus of opleiding. Na afronding ontvangt men een diploma, een mbo-certificaat of een bewijs van deelname. Voor bedrijven en instellingen is dit ook interessant. Wij helpen u graag om uw personeel actueel geschoold te houden. Zo versterken we samen de regionale arbeidsmarkt.

Maatschappelijk betrokken
In het Alfa-college wil studenten opleiden tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We zetten dan ook in op de ontwikkeling van hun vakmanschap, hun vorming als burger en hun persoonlijke ontwikkeling. Vaardigheden als ondernemerschap, digitale geletterdheid en taalvaardigheid worden in onze opleidingen steeds belangrijker.
De veranderende economische omstandigheden in de regio en technologische ontwikkelingen spelen hierbij een belangrijke rol. Dit alles vraagt om een gerichte aanpak van leren en ontwikkelen van studenten en het samen met onze regionale partners, alumni en studenten creëren van een uitdagende leeromgeving

Het Alfa-college
Drie kernwaarden staan bij ons centraal: verbinden, vertrouwen en ondernemen. Deze vormen de basis voor ons handelen. Zo werken wij samen in teams aan goed onderwijs in een inspirerende leeromgeving.
Van onze medewerkers vragen wij een professionele houding, betrokkenheid en enthousiasme. Eigen verantwoordelijkheid nemen in werk en ontwikkeling is daarbij vanzelfsprekend.

Contact
Op onze website vind u informatie over ons, maar we staan u ook graag persoonlijk te woord.
Onderstaand vind u alle contactgegevens. Neem gerust contact op.

 

Neem contact op