Een webshop met gelikte productfoto’s ziet er veel professioneler uit dan een webshop die nauwelijks aandacht besteedt aan de productpresentatie. Volgens Han Rijk van Benel, importeur en groothandel van meer dan 35 foto- en optiekmerken, kunnen er met relatief kleine investeringen prachtige resultaten worden bereikt.

De mogelijkheden in productfotografie zijn groot: “Men kan heel simpel beginnen. Bijvoorbeeld met een camera, flitser, statief en tafel waarop het product wordt gepresenteerd. Beter is natuurlijk om te werken met één of meerdere externe (camera)flitsers, om het onderwerp vanuit meerdere hoeken te belichten.” Zo kunt u schaduwwerking tegengaan. “We hebben een mooie starterset, de SSK-2150D, voor minder dan 200 euro. Compleet met flitsers, statieven, softboxen en diverse accessoires.”

4.500 producten

Benel is importeur en groothandel van fotomerken, zoals Falcon Eyes, Linkstar, Excella en StudioKing. Men beschikt over een zeer uitgebreide webshop (www.benel.nl) met uitgebreide informatie en tips over de artikelen. Ook is er een showroom van 200 m2 met twee compleet ingerichte studio’s. “Vanuit onze vestiging in Hoogeveen leveren we ruim 4.500 artikelen uit voorraad aan ondernemers en dealers in zowel Nederland als 25 andere Europese landen. We leveren in feite alles wat een fotograaf gebruikt, behalve de lens en de camera.” Het assortiment varieert van statieven en achtergrondsystemen tot LED-lampen, flitsers, paraplu’s en video-accessoires.

Voor ondernemers

Momenteel wordt zo’n 95 procent van alle bestellingen online geplaatst. “Ondernemers krijgen van ons een eigen inlogcode en zien direct hun eigen inkoopprijs exclusief btw. De verkoopadviesprijs voor wederverkopers staat standaard op de site. Het snelst groeiende deel van onze business is echter dropshipment, waarbij een retailer puur als verkooppunt (zonder voorraad) fungeert. Webwinkels en traditionele fotozaken maken hier zeer veel gebruik van.”

Warehousing

Ook warehousing behoort tot de mogelijkheden. “Bij warehousing nemen we het complete distributieproces over van een webwinkel. Een ondernemer plaatst zijn voorraad in ons magazijn, waarbij wij zorgen voor het verpakken en verzenden. Dit is vaak voordeliger dan het volledige proces zelf regelen.”

Importeur

Het grootste deel van Benel’s assortiment is afkomstig uit China. Over de kwaliteit daarvan: “China maakt wat het westen vraagt. Ook de grote A-merken worden immers in Azië geproduceerd. Wij doen al meer dan twintig jaar zaken met bijvoorbeeld Falcon Eyes, een degelijke partij die een constante hoge kwaliteit levert. Ook Linkstar is daar een voorbeeld van. We hebben bovendien een eigen reparatiedienst in Hoogeveen, waardoor we niets hoeven op te sturen naar een fabrikant.”

 

Openingstijden

Maandag

08:00 - 16:30

Dinsdag

08:00 - 16:30

Woensdag

08:00 - 16:30

Donderdag

08:00 - 16:30

Vrijdag

08:00 - 16:30

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Neem contact op