Meedoen met Hoogeveen On Stage

Meedoen met Hoogeveen On Stage

Hoogeveen On Stage biedt een positief podium voor beroepsoriëntatie voor jonge vmbo leerlingen. Tijdens het Beroepenfeest maken leerlingen matches met beroepsbeoefenaren bij wie ze tijdens de ‘Doe Dag’ praktijkervaring op doen. Hiermee faciliteert Hoogeveen On Stage een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal ondernemersnetwerk voor jongeren van het vmbo en draagt bij aan kans gelijkheid, toekomstperspectief, beroepsoriëntatie en ondernemersvaardigheden.

Voor u als ondernemer biedt het Beroepenfeest en de daarop volgende ‘Doe Dag’ van Hoogeveen On Stage de gelegenheid om kennis te maken en contacten te leggen met onze toekomstige generatie medewerkers.

Beroepsoriëntatie
Beroepsoriëntatie is een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Hoogeveen On Stage helpt de vmbo-leerlingen aan de hand van reële beroepsbeelden bij het maken van een bewuste keuze voor een vervolgopleiding en een beroepskeuze. Ze kunnen in de praktijk ontdekken wat bij hen past en waar ze blij van worden. Want, ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.’  En wie kan hen beter vertellen over een beroep dan degene die dit beroep daadwerkelijk uitoefent? Juist, u, ondernemer uit het Hoogeveens bedrijfsleven!

Passie delen
Wij hebben u dus nodig. Om uw passie voor uw vak te delen met deze jonge leerlingen. Om inzicht in uw beroep te geven. Om deze belangrijke groep toekomstige mbo’ers en hbo’ers te helpen in hun beroepsoriëntatieproces.

Wat kunt u doen?
Bij Hoogeveen On Stage is iedereen welkom: van automonteur tot advocaat, want dromen mag.  U als betrokken Hoogeveens ondernemer kunt meedoen als beroepsbeoefenaar of als partner of sponsor. Het Beroepenfeest vindt plaats op dinsdag 25 februari 2020 in de Tamboer, de ‘Doe Dag’ op donderdag 12 maart 2020. Voor meer informatie en aanmelden: www.hoogeveenonstage.nl . Meer informatie over het landelijke project kunt u vinden op: www.onderwijsonstage.nl . Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten rondom Hoogeveen On Stage, meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via: mail@hoogeveenonstage.nl.

Ongeveer Team Marco - Marco Fikkers