Mijn bedrijf heet SanderKats.nl en ik heb mijn kantoor in Nr. 96 aan de Industrieweg 96, kantoor F. Het pand van Reclamebureau Vanhaaster.

Vanuit SanderKats.nl verzorg ik trainingen in computervaardigheden en begeleid ik bedrijven in de overstap naar Microsoft365, met name op het gebied van gebruikersadoptie.

Ik ben met SanderKats.nl begonnen in 2011, toen ik nog fulltime schoolmeester was, maar helaas mijn baan dreigde te verliezen. Dat had weer te maken met een leerlingentekort, iets waar je je nu waarschijnlijk niets meer bij kunt voorstellen.

Ik ben mij toen gaan specialiseren in computervaardigheden, enerzijds vanuit een eigen interesse, anderzijds vanuit het beeld dat de digitale vaardigheden van de mensen om mij heen best wat ontwikkeld zouden kunnen worden en dat zij daarin op een menselijke manier ondersteund zouden moeten worden.

Het levert een stukje effectiviteit op, maar neemt ook heel veel frustraties weg bij de mensen die met de computer moeten werken. Dingen gewoon handiger kunnen doen, overzicht krijgen over de werkzaamheden, versnellen, ├ęcht samenwerken, beter snappen wat je doet, et cetera. Allemaal winst!

Tegelijkertijd nam het werken met de cloudoplossing van Microsoft365 een enorme vlucht en dat ontsloot geweldige nieuwe vormen van samenwerken met de Office producten en gaf kansen voor een frisse blik op informatiehuishouding.

Maar dat vraagt ook heel veel van de medewerkers, iets dat in de praktijk best veel aandacht nodig heeft. En dan niet zozeer aandacht op de leuke nieuwe knopjes, maar op het gebied van werkwijze, nieuwe technieken, andere manieren van samenwerken en houdbaarheid voor de organisatie.

Daarin begeleid ik bedrijven en organisaties in het gebruikersaspect, maar ook kan ik ondersteunen bij de technische inrichting van het platform Microsoft365 en onder meer SharePoint als samenwerkplek en/of intranet en Teams.

Ik hoop velen van jullie te ontmoeten in 2023.