Ik ben Marc Haitsma, geboren en getogen Hoogevener. Als het even kan doe ik graag zaken met Hoogeveense bedrijven. Ik ben de oprichter van SPH Verpakkingen BV destijds opgericht met behulp van S.T.I.B. (starters in business) en DPM Drentse Participatie Maatschappij). We zijn begonnen met het produceren van golf-kartonnen dozen. Later hebben we een groothandel in verpakkingsmaterialen overgenomen en zijn nu totaal leverancier op het gebied van industriƫle verpakkingen.

In het begin produceerden wij voornamelijk kleine aantallen dozen. Inmiddels beschikt SPH Verpakkingen over een inline machine en automatische vlakstans Ā waardoor wij ook grote aantallen golfkartonnen dozen kunnen produceren tegen concurrerende prijzen.

Ons motto is verlengstuk van de inkoop van onze klant (ontzorgen). In 2022 is er een plotmachine aangeschaft waardoor we zonder stansmeskosten, hele kleine series kunnen produceren en proefmodellen kunnen uitplotteren. Daarnaast beschikt SPH over een inkjet printer waarmee we fullcolour kunnen printen vanaf 1 stuks.

Sociaal maatschappelijk ondernemen staat hoog in het vaandel. SPH biedt regelmatig een re-integratie plaats aan waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, in een veilige omgeving, kunnen re-integreren. Een enkeling blijft en anderen stromen door. Inmiddels werken we met een team van 20 enthousiaste, kundige medewerkers. Samen zijn we trots op ons bedrijf en ontwikkelen ons, individueel, maar vooral gezamenlijk tot een steeds hoger niveau. Door optimalisatie hebben we ondanks de enorme expansie, overcapaciteit kunnen generen. Er is dus voldoende ruimte om nog meer Hoogeveense ondernemers te kunnen bedienen. We nodigen u dan ook van harte uit om eens een kijkje bij ons te komen nemen!