Na de lange Corona periode merken wij, als De Zonnebloem afdeling Hoogeveen, dat de eenzaamheid onder de ouderen erg is toegenomen. 

Steeds meer gasten melden zich bij ons aan om huisbezoek te krijgen of mee te kunnen met een uitje.

Op dit moment hebben wij 159 gasten. De afdelingen van De Zonnebloem krijgen geen subsidies en moeten alle activiteiten zelf bekostigen.

Heel graag willen wij voor onze gasten van De Zonnebloem Hoogeveen een geweldige middag organiseren waar alle gasten naar toe kunnen komen. 

Dit betekent dat er voor onze gasten geen kosten aan verbonden zijn. We hebben gemerkt dat er bij de uitjes zonder kosten veel meer gasten komen dan dat er een klein bedrag aan verbonden is. Voor ons toch duidelijk dat niet alle ouderen deze kosten kunnen betalen.

Het lijkt ons geweldig om een middag te organiseren waar Willeke Alberti komt optreden. Wij willen naast onze gasten ook andere ouderen uitnodigen uit de Gemeente Hoogeveen. Hierbij denken we dan ook aan ouderen met een lichte vorm van dementie. Wellicht is even terug in de tijd voor deze patiënten een kleine herkenning.

Ook de kosten voor een hapje en drankje willen wij onze gasten aanbieden. Hiervoor is veel geld nodig.

De Zonnebloem heeft contact gehad met Theater De Tamboer in Hoogeveen en zij zijn bereid om voor De Zonnebloem een middag het Theater beschikbaar te stellen tegen kostprijs. Helemaal gratis is voor hun helaas niet haalbaar om verschillende redenen.

In deze zaal is plaats voor 750 gasten. We gaan er voor om de zaal dan vol te krijgen. Het zou geweldig zijn als ondernemers uit Hoogeveen hieraan willen/kunnen bijdragen om dit mogelijk te maken.

Wil je hier als ondernemer een handje in helpen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Zonnebloem via zonnebloem.drenthe@gmail.com