Op 28 februari kwamen leden van Ondernemend Hoogeveen bijeen bij Narline in Hoogeveen om te genieten van een heerlijke lunch. De inhoud van de inspiratielunch werd verzorgd door Ik Ben Drents Ondernemer, MKB Cyber Campus en de IT-Hub, die straks gevestigd is in Hoogeveen.

Cyber Security wordt steeds belangrijker zeker ook voor MKB-ondernemers. Door regelmatig wachtwoorden aan te passen, updates uit te voeren en een back-up te maken, verhoog je al eenvoudig de digitale weerbaarheid van je bedrijf. Er werd ook gesproken over een plan van aanpak bij een cyberaanval of het verzekeren van cyberrisico en ontvingen we een korte presentatie over de IT-Hub, die veel gaat betekenen voor zowel grote als kleine ondernemers in Drenthe.

Uiteindelijk werd een scan ingevuld door de aanwezigen waar meteen een rapport uitrolt met concrete tips om je bedrijf toekomstbestendiger te maken. Heb je de bijeenkomst gemist dan kan dat ook later nog ingevuld worden op en wil jij weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van digitalisering kijk dan op: https://ikbendrentsondernemer.nl/benchmark-digitalisering-staat-online/. Na het invullen krijg je een gepersonaliseerd adviesrapport op basis van jouw sector, bedrijfsgrootte en jouw antwoorden. Dit adviesrapport bevat concrete tips en geeft je informatie over welke partijen in de regio je verder kunnen helpen. Ook zie je waar jij staat ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

De benchmark is gratis en anoniem. Je kunt zelf kiezen of je je gegevens achter wilt laten voor een adviesgesprek of niet. En mocht je je nog meer willen verdiepen in het onderwerp of een bedrijf willen inschakelen om dat voor je uit te voeren dan kan gebruik gemaakt worden van de voucherregeling, meer info hierover is te vinden op https://ikbendrentsondernemer.nl/nieuwe-subsidieregeling-voor-drentse-ondernemers/.

De bijeenkomst was te kort omdat er over dit onderwerp ontzettend veel te delen is. We gaan daarom kijken of en op welke manier we een verdiepingsslag kunnen maken die ten goede komt van de digitale weerbaarheid van Hoogeveense Ondernemers. Heb je ideeën over een verdiepingsslag of heb je ideeën over een ander thema voor een volgende kennissessie deel deze dan met ons via info@ondernemendhoogeveen.nl.