29 Maart was de Tour ‘d Hoogeveen maar op een klein stukje van Hoogeveen. Het bedrijventerrein aan de A.G. Bellstraat. We bezochten Wilcovak, Chocoladebezorgd.nl en Printjob.

Na een smakelijke hamburger en salade werden de bedrijven in verschillende groepen bezocht. Dan zie je weer wat voor prachtige specialisten Hoogeveen heeft op zo kleine afstand van elkaar!

Erik en Sandra Stoffers heetten ons welkom in hun bedrijf Wilcovak. Een bedrijf waar ze zich bezig houden met printen en inlijsten van kunstwerken. Dat is dan ook wel de kortste samenvatting. Wanneer je het daar over hebt, dan hebben we het wel over printen en inlijsten van het allerhoogste niveau, en dan eigenlijk nog een stap verder. Kunstwerken van wereldwijd bekende kunstenaars worden geprint en behandeld. Middels een technisch procedé worden afbeeldingen afgedrukt op aluminium panelen waarbij er een uitermate hoge kwaliteit in scherpte en kleur wordt geleverd.
Ook maakt Wilcovak lijsten op maat. Precies zoals de opdrachtgever het wil. Veel werk van Wilcovak vind je terug in de grote musea over de hele wereld. Wist u dat dat gemaakt wordt in Hoogeveen?

Chocoladebezorgd.nl doet wat ze zeggen. Chocolade bezorgen. Maar hoe en vooral, wat! Jan Jaap Plaizier vertelt vol enthousiasme over Chocoladebezorgd.nl. Ze maken ze zelf en nog behoorlijk ambachtelijk ook. Met prachtige glanzende buitenkanten met allerlei aantrekkelijke kleuren en designs en dan ook nog met veel verschillende vullingen. Noten, amaretto, vruchten, totaal zo’n 30 verschillende smaken. Als je denkt dat die prachtige bonsbons zomaar gemaakt zijn, heeft het mis. Eerst moet er een gedecoreerd omhulsel worden gemaakt. Dat gebeurt handmatig. Daarna wordt er een chocoladelaag aangebracht. Dat product moet minimaal een dag staan voor de volgende fase, de vulling. Geavanceerde machines zorgen voor een exacte hoeveelheid vulling zodat het er ook nog netjes uitziet. Daarna wordt de onderzijde afgedicht en dan heb je een prachtige bonbon! Ze worden daarna in luxe dozen verpakt, rechtstreeks naar de blije ontvanger. Iedereen kan ze online bestellen. Natuurlijk via chocoladebezorgd.nl !

Die mooie verpakking wordt deels gemaakt voor Printjob. Printjob print en drukt van alles. Er staan 3 megagrote printers die tot iets groter dan a3 kunnen printen, maar dan wel in relatief grote hoeveelheden. Ook groter drukwerk zoals posters zijn geen probleem voor Printjob. Wilko Jonkman over het bedrijf: ‘We zijn niet de grootste, maar we zijn vooral groot in kleinere hoeveelheden. We drukken geen 100.000 folders, maar we zijn vooral sterk in de kleinere hoeveelheden.’ En dat kunnen ze heel snel. Sommige opdrachten worden ’s morgens aangeleverd en zijn ’s middags al klaar. Ook ingewikkeldere dingen zoals stanswerk en het binden van boekwerken zijn voor Printjob geen probleem. De klanten van Printjob zijn veel regionale reclamebureaus en ook veel opdrachten komen rechtstreeks. Zelfs een stuk vormgeving kan Printjob voor haar rekening nemen.

Mooi hé, zulke bedrijven heeft Hoogeveen binnen haar grenzen. Veel leden concludeerden dat tijdens het hapje en drankje na afloop van deze Tour ‘d Hoogeveen.