De meeste ondernemers zullen het zelf niet meemaken. Je bedrijf bestaat 100 jaar! Fysiek is dat al niet mogelijk, maar je moet ook maar net de ondernemer zijn in dat bewuste jaar. Henk van der Wal van zaadhandel van der Wal mag zich die gelukkige eigenaar noemen.

100 Jaar geleden startte zijn grootvader in Hoogeveen de zaadhandel. Vooral voor akkerbouwers die de grond na de vervening gingen gebruiken. Spurrie, een plantje uit de anjerfamilie, was min of meer de basis van het bedrijf. Het werd geteeld voor veevoer. Een gewas dat eenvoudig te telen was en weinig ziekten kent.

In de loop van de jaren werd het sortiment uitgebreid en werden de akkerbouwbedrijven voorzien van de verschillende poot en zaaimaterialen.

Enkele jaren geleden verhuisde het bedrijf van de Hoofdstraat naar de A.G. Bellstraat waar Van der wal zich nu meer toelegt op de nieuwe markt.

Van der Wal legt zich vooral toe op de ‘hobbyboer’ die een volkstuin heeft en hoogwaardige zaden wil hebben voor het beste resultaat.

Met het 100 jarig bestaan heeft Van der Wal ook het predicaat ‘Koninklijk’ gekregen. Dat is niet een predicaat wat je automatisch krijgt wanneer je 100 jaar bestaat. Je moet ook aan veel andere eisen voldoen.

Een reportage vind je hier.

Daarom namens Ondernemend Hoogeveen een hartelijke felicitatie voor Henk van der Wal en zijn medewerkers!

foto: gebr. Middelveld