Natuurlijk ook dit jaar toekomstperspectief voor vmbo-ers in de regio: Hoogeveen On Stage is uitgesteld naar mei.

Gezien de huidige lockdown en de recente ontwikkelingen, is een fysiek Beroepenfeest op 1 februari niet meer denkbaar. En hoewel inmiddels het merendeel van de mensen is gevaccineerd, zien we ons nog steeds geconfronteerd met corona maatregelen waarbij het onzeker is of en wanneer er weer evenementen met grote aantallen georganiseerd kunnen worden. En dat heeft natuurlijk ook effect op de organisatie van Hoogeveen On Stage. Net als afgelopen schooljaar, voert Hoogeveen On Stage ook nu een twee sporen beleid en zijn voorbereidingen getroffen voor zowel een fysiek corona-proof Beroepenfeest als Digimatch.

De verwachting is dat in mei weer veel meer mogelijk is. Om zoveel mogelijk kans te maken op een fysiek Beroepenfeest mét rode loper en persoonlijke ontmoetingen, is besloten tot uitstel naar mei. Mocht de situatie begin april zorgelijk blijven, dan schakelen ze op dat moment over op Digimatch als alternatief voor het Beroepenfeest. Persoonlijke ontmoetingen van het Beroepenfeest maken dan plaats voor schriftelijke motivaties van Digimatch. Zo worden matches gemaakt en kunnen leerlingen op werkbezoek tijdens de Doe Dagen. Want: dromen over je toekomst blijft een feest, óók tijdens corona!

Help mee!

Enthousiast geworden en wil je bijdragen aan het bieden van toekomstperspectief aan jongeren? Meld je dan aan als Beroepsbeoefenaar! Bijna 100 mensen zijn je al voorgegaan en wie weet ben jij wel de 100e! Leerlingen zijn nog op zoek naar diverse beroepen: dierverzorger, architect, wijkagent, danser, meubelmaker, hovenier, interieurontwerper, brandweerman/vrouw, tuinarchitect, jurist, nagelstyliste, interieurbouwer, dierenarts, stewardess, onderwijzer, paardentrainer, piloot, fotograaf, kunstenaar, dakdekker, hondentrimmer, supermarktmedewerker, apotheker, goud/zilversmid, bloembinder, chocolatier, chauffeur, filiaalmanager, ambulanceverpleegkundige, heftruckchauffeur e.v.a.

Aanmelden als beroepsbeoefenaar kan via www.hoogeveenonstage.nl/aanmelden.

Kijk voor meer informatie op www.hoogeveenonstage.nl/.