Dit jaar viert Hoogeveen On Stage haar jubileumeditie. Het is deze maand precies 5 jaar geleden dat vmbo leerlingen het eerste Beroepenfeest in de Tamboer bezochten op zoek naar hun droomberoep. De jubileumeditie zal plaatsvinden op 12 mei in theater de Tamboer.

Voor veel vmbo-ers is de beroepskeuze lastig. Zeker nu ze in de afgelopen twee jaar veel minder contact met het bedrijfsleven hebben gehad. Immers, vanwege corona gingen snuffelstages niet door, bedrijfsbezoeken werden afgezegd en ook bijbaantjes gingen vaak niet door. Hoe weten jongeren wat ze allemaal kunnen worden, welke mogelijkheden er voor ze zijn als wij het ze niet laten zien?

Hoogeveen On Stage biedt een positief podium voor beroepsoriëntatie voor jonge VMBO leerlingen. Tijdens het Beroepenfeest maken leerlingen matches met beroepsbeoefenaren bij wie ze tijdens de Doe Dag praktijkervaring op doen. Hiermee faciliteert Hoogeveen On Stage een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal ondernemersnetwerk voor jongeren van het VMBO en draagt bij aan kans gelijkheid, toekomstperspectief, beroepsoriëntatie en ondernemersvaardigheden.

Voor de ondernemer biedt het Beroepenfeest en de daarop volgende Doe Dag van Hoogeveen On Stage de gelegenheid om kennis te maken en contacten te leggen met de toekomstige generatie medewerkers.

Beroepsoriëntatie
Beroepsoriëntatie is een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Hoogeveen On Stage helpt de vmbo-leerlingen aan de hand van reële beroepsbeelden bij het maken van een bewuste keuze voor een vervolgopleiding en een beroepskeuze. Ze kunnen in de praktijk ontdekken wat bij hen past en waar ze blij van worden. Want, ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.’ En wie kan hen beter vertellen over een beroep dan degene die dit beroep daadwerkelijk uitoefent? Juist, de ondernemer zelf!

Passie delen
Wij hebben je dus nodig. Om jouw passie voor het vak te delen met deze jonge leerlingen. Om inzicht in jouw beroep te geven. Om deze belangrijke groep toekomstige MBO-ers en HBO-ers te helpen in hun beroepsoriëntatieproces.

Wat kun je doen?
Bij Hoogeveen On Stage is iedereen welkom: van automonteur tot advocaat, want dromen mag. Het Beroepenfeest vindt plaats op donderdag 12 mei in theater de Tamboer waar we zo’n 880 vmbo leerlingen zullen ontvangen, de Doe Dag is op 24/25 mei. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.hoogeveenonstage.nl .