4 april 2024      –           17:00 uur tot 21:00 uur

Zonnepanelen boven parkeerplaatsen (solar carports) zijn een mooi voorbeeld hoe je slim omgaat met schaarse ruimte. Het kan een oplossing zijn voor bedrijven(terreinen) waar zonnepanelen op daken niet mogelijk zijn of niet genoeg opleveren. Maar hoe realiseer je een solar carport?

Op 4 april organiseren de provincie Drenthe samen met de Rabobank een werkconferentie over solar carports. Met inspirerende voorbeelden en praktische informatie en tools willen we nieuwe initiatieven voor solar carports op weg helpen.

Dus bent u op zoek naar meer informatie over solar carports? Heeft u een concreet initiatief en wilt u advies van een expert? Of heeft u juist expertise over solar carports waarmee u anderen op weg zou kunnen helpen? U bent van harte welkom!

 

Programma

16:30 uur:        Inloop

17:00 uur:        Welkom en opening met gedeputeerde Henk Jumelet

17:15 uur:        Inleiding en werkconferentie deel 1

  • Van potentie tot realisatie – Harald Zegeren (IBDO)

Wat de provincie Drenthe en het Drents ondernemersplatform Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) voor u kunnen betekenen.

 

  • Solar carports voor iedereen – Maarten Bakker (Zon voor Iedereen)

Inspirerend voorbeeld uit de gemeente Westerkwartier waar een solar carport gerealiseerd werd in combinatie met een coöperatief model waarbinnen de inkomsten terugvloeien naar de samenleving.

Intermezzo over Drenthe reist Duurzaam – Ihsan Tuzla (Drenthe reist Duurzaam)

In deze korte presentatie neemt Ihsan Tuzla u mee in wat duurzame mobiliteit kan betekenen voor uw organisatie en welke stappen u kunt zetten op weg naar een duurzaam mobiliteitsbeleid.

  • De motieven van Actium om te investeren in duurzaam reizen – Rob Hoogeveen (Actium)

Actium heeft als een van de eerste organisaties geïnvesteerd in een solar carport en de woningcorporatie is deelnemer aan Drenthe reist Duurzaam. In deze presentatie verteld Rob Hoogeveen over hun motieven en ervaringen.

18:20 uur:        pauze met broodjes en soep

19:00 uur:        werkconferentie deel 2

  • Financieringsmogelijkheden – Anouk Wessels en Johannes Offringa (Rabobank)

Presentatie over wat de coöperatieve Rabobank zelf doet en wat ze voor u kan betekenen op het gebied van financiering van solar carports.

Intermezzo over het Energiefonds Drenthe en het Programma Verduurzaming Bedrijventerreinen – Maarten Bunnik (Energiefonds Drenthe)

Maarten Bunnik over wat het Energiefonds Drenthe kan betekenen in de verduurzaming van uw vastgoed en een korte presentatie over wat de aanjagers van het Programma Verduurzaming Bedrijventerreinen kunnen betekenen voor de verduurzaming van uw bedrijf.

  • Slim concept voor laadpleinen rondom solar carports – Ferry Tap (Green Caravan)

Green Caravan maakt gebruik van verschillende duurzame energiebronnen en opslag om fossielvrij laden rendabel te maken.

 

  • Tover je grijze parkeerterrein om in een groene energiebron – Alfred Nanninga (E-ports)

Met de solar carports van E-ports wek je je eigen zonne-energie op, precies waar je het nodig hebt, op je parkeerplaats. Zo ben je klaar voor de groeiende vraag naar laadpunten en bespaar je direct op je energiekosten.

20:30 uur:        borrel

 

Aanmelden

Heeft u al plannen voor een solar carport, heeft u een concreet aanbod of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zonnepanelen op parkeerterreinen? U bent van harte welkom.

U kunt zich aanmelden via onderstaande knop tot en met dinsdag 2 april.

Graag zien wij u 4 april in het Provinciehuis te Assen.

Klik hier on u aan te melden.